Sisemise Rahu Tempel
Eesti English Suomi Русский
Otsi

Tunnetusteadmiste seminaris Jaan Jääts ja Malle Luik

«
»

10.00 - 13.00 Jaan Jääts - Reiki. Teadlik hingamine.

Reiki on jaapanlase Mikado Usui poolt 20. saj. algul välja töötatud vaimne tehnika, mis aitab parandada inimese vaimset ja füüsilist seisundit. Sõna „Reiki“ tuleneb kahe hiinakeelse sõna jaapanikeelsest hääldusest: „rei“ tähendab vaimu ja „ki“ energiat või väge. Nii nagu heal lapsel on mitu nime, nii on ka Reikit nimetatud: Universaalseks Eluenergiaks, Kosmose Eluenergiaks, Jumalikuks Energiaks, Armastuse Energiaks jne. Reiki on kõikjal ja vabalt kättesaadav kõigile!

Reiki vahendajad ehk praktikud on kanalid eluenergia ja kliendi vahel. Kontakti saamiseks asetatakse käed kehale kindlatele positsioonidele ja algab tervenemine füüsilisel tasandil ning taastub tasakaal isiksuse emotsionaalsel, vaimsel ja hingelisel tasandil.

Teadlik energia hingamine on oskus samaaegselt õhu hingamisega teadvustada energia hingamist ja märgata sellest johtuvat toimet endal. See on kunst õppida hingamist vahetult Hingusest Enesest. See on üks väärtuslikumaid enesetervendamise oskusi, mida inimene saab õppida. Haigusilmingud näitavad pingete olemasolu. Meil ei saa olla haigust ja lõdvestust samal hetkel samas kohas. Iga hingetõmme loob lõdvestumist. Lõdvestus on ülim tervendaja. Teadlik energia hingamine on üks loomulikumaid tervendamise oskusi üldse. See oskus sisaldab sisse- ja väljahingamise ühtesulamist intuitiivselt leebes lõdvestunud rütmis, mis küllastab keha Elu Energiaga.

Jaan Jääts on Reiki õpetaja,  MTÜ Vaimne Keskus Eesti asutaja.

 

14.00 - 17.00 Malle Luik – Muusikateraapia.

Muusika ja helide mitmekesist mõju on kasutatud tervistava vahendina juba iidsetel aegadel.
Muusikateraapiale on omistatud mitmeid keerulisi definitsioone, üks lihtsamatest võiks kõlada järgmiselt: see on kliendi vajadustest lähtuvalt eesmärgistatud ja planeeritud raviprotsess, mille puhul klient (rühma puhul kliendid) ja terapeut suhtlevad omavahel peamiselt muusikaliste vahendite abil ja kaudu.

Muusikateraapia kuulub loovteraapiate valdkonda, seda peetakse nii multimediaalseks kui kommunikatsiooni teraapiaks. Seetõttu oodatakse osalejate valmisolekut nii iseendasse vaatamiseks kui ka aktiivseks suhtlemiseks.: kuulatakse  ja räägitakse muusikast, joonistatakse ning väljendatakse seda mõnel instrumendil; otsitakse tehtule tähendust ja iseennast selles. Seejärel ühendatakse  praktiline osa teooriaga: milliseid muusikateraapilisi lähenemisteid läbiti ja milliseid meetodeid veel muusikateraapias kasutatakse ?

Seminaril tutvustatakse muusikateraapia teemat  rühmatöö vormis, et praktiliselt näitlikustada mõnda muusikateraapia meetodit. Antakse ülevaade erinevatest muusikateraapia liikidest ja nende võimalikest kasutamisvaldkondadest  ning  tutvustatakse üldisi seisukohti muusika toimest inimese psüühikale ja kehale.

Malle Luik on erialalt klaveriõpetaja/ muusikapedagoog/ koorijuht ja psühholoog.  Lõpetanud H. Elleri nim. Tartu Muusikakooli, Tallinna Konservatooriumi ja Tartu Ülikooli. Hetkel on käsil õpingud Hamburgi Muusika- ja Teatriülikooli Muusikateraapia Instituudi doktoriõppes.

 

Seminari loengute ja lektorite kohta saab rohkem infot Tunnetusteadmiste Seminari alt. 

Osalus ühes loengus 10€. Tasumine kohapeal sularahas.

Vajalik on eelnev registreerumine: info@helisevsonum.ee või tel 5035599

 

Tutvu ka blogiga aadressil http://eestiuuenevadsuunad.blogspot.com/

Kui Sul tekib soov ja tahtmine selles blogis kaasa rääkida, oma mõtteid avaldada, siis saada oma postitus aadressile info@helisevsonum.ee


Self guided audio tour app image