Sisemise Rahu Tempel
Eesti English Suomi Русский
Otsi

Yaybahar

«
»

Görkem Sen, uudse ja imepärase muusikalise instrumendi Yaybahar leiutaja, on peagi tulemas esmakordselt Eestisse!

Selle huvitava ja imetlusväärse muusikainstrumendi Yaybahar leiutaja, Görkem Sen (Türgi), esineb Eestis kolme kontserdiga. Neil kohtumistel jutustab ta oma Vaimust sündinud pillist Yaybaharist, ebatavaliste helidega ja näitab tema üllatavaid võimalusi.

Kontserdid toimuvad:
23. septembril Tartus, Loomemajanduskeskuses
24. septembril Tallinnas, Mustpeade majas
25. septembril Tallinnas, Tervendavate Helide keskuses.

Yaybahar – see on täielikult akustiline instrument, mille on konstrueerinud Türgi muusik Gёrkem Sung. Ta seadis omale eesmärgiks valmistada instrument, millega on võimalik luua ja tuua kuuldavale kõige erinevamaid ja ebatavalisi helisid.
Yaybahari keele vibratsioon edastatakse trummi raamidele läbi silindriliste keerdvedrude. Nende vibratsioon muundatakse heliks membraani abil, mis peegeldub tagasi vedrudele, luues uusi unikaalseid helisid, mida võib võrrelda tuhande viiuli kõlaga suures Canyonis. Yaybaharile pole sarnast. Görkem mängib seda pilli poognaga või kasutades maletit, segab rahvamuusika neoklassikaliste motiivide ja tuleviku kosmilise Odüsseia efektidega, sünnitades musitseerides kõuemürinat või tõstes kuulajad ülesse transendentsetesse maailmadesse.
Kontsertides võtavad osa ka Eesti muusikud: Polina Tśerkassova, Aleksandr Kohhantsuk, Lilia Märtmaa, Denis Vinogradov (puhkpillid, gongid, tiibeti helikausid, perkussioon, ülemhelilaul, kitarr, effektid)
Kolmandal kontserdil, mis toimub 25.09.2015 Tervendavate Helide Keskuses, on ebatavalises formaadis Helirännak. Külalistel on võimalus kuulata muusikalisi helisid pikali lõdvestunud olekus, mis võimaldab eriliselt sügava vastuvõtu. See on kirgas, võimas ja ülihuvitav kogemus, mis loob sügavaid sisemisi tundmusi, läbielamisi ja kogemisi.

Kontserdid algavad kl. 19:00 ja kestavad 1,5-2 tundi ilma vaheajata, uksed avatakse kl. 18:30

PILETID
15-25 eur müügil Piletilevis või kontserdi päeval kohapeal.

INFO: tel. 559 30 551, 5628 5229 www.helide.org , th@prosvet.eu

FB: www.facebook.com/events/1706023786293265/

Video
www.youtube.com/watch?v=j_LW-eUYt7Y
www.youtube.com/watch?v=45m0TkLpmQg

Kontsertide videopresentatsioon:
www.youtube.com/watch?v=j4lTUXrko80
 


Self guided audio tour app image